Det viser seg at kunsten bak det å lære noe er ikke så enkelt. Og det har jeg virkelig kjent på gjennom studielivet. Det er viktig å vite hvordan hodet ditt funker og hva som passer best for deg. Å finne studieteknikken har ikke vært særlig lett. Ikke er den perfekt heller.

I gjennom årene har jeg prøvd ut ulike teknikker for å finne ut hvordan jeg husker og lærer best. I dette innlegget skal jeg gå inn på hvordan jeg lærer best. Kanskje dere plukker opp noen triks.

Tips 1: Notater og pensumliste. Da jeg først begynte på studiet hadde jeg ingen spesiell teknikk på å lære best mulig. I hvert fall da det kom til å ta notater. Jeg trodde det viktigste var å få notert ned all informasjonen foreleseren ga. Selv om det ikke var pensum og mindre viktig. Det var veldig slitsomt og kunne fort bli rotete og unødvendig mye. Jeg fant at dette ikke var effektivt for meg og startet heller å faktisk følge med på hva foreleseren snakket om enn å være så opptatt med å få notert ned alt. Jeg begynte å se oftere på pensumlisten for å se hva som var ekstra viktig og begynte å notere ned det viktige.

Tips 2: Notere for hånd. Er det ting som er veldig viktig at jeg husker eller må pugge liker jeg veldig godt å skrive for hånd. Jeg husker mye bedre om jeg skriver for hånd enn om jeg noterer på pc. Jeg liker å lage kort og konkret sammendrag/øvingsoppgaver av pensum for hånd som jeg bruker til å øve til eksamen.

Tips 3: Flashcards. Å bruke flashcard har vært ganske effektivt for meg. Det kan bli brukt i alle slags fag med både formler og teorier. Det er ganske lett å lage det selv, men man kan finne gode flashcards på nett også, f.eks. på quizlet.com. Man kan bruke ulike farger som hjelper meg til å huske bedre. Du kan øve deg med flashcard alene og med andre som også er gøy og effektivt.

Tips 4: YouTube. YouTube har garantert vært min bestevenn gjennom årene. Det er helt utrolig hvor mye forskjellig man kan lære på YouTube. Både teori og det praktiske. Enn å bare lese for å forstå og lære er det fint med noen som forklarer og viser det visuelt samtidig. Det kan være alt fra skole, matlaging, og til hvordan lage en nettbutikk.

Håper dere fant noen av tipsene nyttig!

Kategorier: Uncategorized

1 kommentar

Emeline Braatlund Larsen · mai 13, 2020 11:31 am

Bra jobba!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *